Fløirestauranten

Sted:
Bergen, NO

Type:
Restaurant

År:
2024


Fløirestauranten på Fløyen, 320 moh., er et ikonisk landemerke i Bergen, opprinnelig tegnet av Einar Oscar Schou og åpnet i 1925. Etter nær 100 år gjennomgikk bygget en omfattende restaurering ledet av Fløibanen AS, med Sol Design som interiørarkitekt og Paal Kahrs arkitekter som ansvarlig for rehabiliteringen.

Målet var å bevare byggets historiske verdi, samtidig som det ble tilrettelagt for moderne funksjonalitet og universell utforming. Prosjektet ble gjennomført i tett tverrfaglig samarbeid og ferdigstilt på kun 36 uker. Originale elementer ble restaurert, mens nye løsninger ble sømløst integrert, i samspill med Byantikvaren.

Konseptet «røtter» dannet grunnlaget for interiørdesignet, inspirert av naturen på Fløyen og stedets kulturhistorie. En jordnær fargepalett, gjenbruk av materialer og bruk av lokale håndverkere og møbelprodusenter preger resultatet. Eksempler inkluderer resirkulert tømmer, redesignede lamper, restaurerte Knag-møbler og spesialdesignede løsninger.

Restauranten rommer flere soner: Brasseriet, Restaurant Schou, Peisestuen, selskapslokaler og et vintårn over to etasjer – til sammen 330 sitteplasser innendørs og 300 utendørs. Lysdesign ble utviklet i samarbeid med Expo Nova, Nuura og Bocci, med spesialdesignede installasjoner som binder etasjene sammen.

Fløirestauranten fremstår nå som en moderne møteplass med dype røtter, hvor tradisjon og innovasjon møtes i et sanselig, helhetlig og bærekraftig interiør. Med lokal forankring og internasjonal appell har bygget gjenoppstått som Bergens storstue og en levende kulturarena.

Neste
Neste

Restaurant Schou [c]Restaurant[/c]